Testimonials

Zo’n eenvoudig bezoek betekent veel voor ouderen

‘Ik kom al heel wat jaren met mijn honden bij de bewoners van de Oudelandse Hof in Berkel. De mensen zijn altijd blij om ons te zien. De honden vinden het trouwens ook heel gezellig om zo vertroeteld te worden. Als ik zie wat zo’n eenvoudig bezoekje voor de ouderen betekent geeft het extra veel voldoening om dit werk te doen. Tegenwoordig neem ik ook mijn konijnen mee en dat is een groot succes. Lekker zacht en klein om op schoot te nemen dus heerlijk om te knuffelen.’

Monique Smeding
Bergschenhoek

De honden lokken uit tot het maken van contact

Als activiteitenbegeleidster ben ik betrokken bij de bezoeken van de knuffelhonden van DIVOO aan ons woonzorgcentrum ‘De Oudelandse Hof’ in Berkel en Rodenrijs. Sommige ouderen die bij ons wonen zijn haast niet meer in staat om te communiceren. Het is dan heel ontroerend om mee te maken hoe deze bewoners door de honden uitgelokt worden tot het maken van contact. De nabijheid van de hond zorgt voor een prettige, ontspannen sfeer waarin de bewoner zich meer gaat openstellen voor de omgeving en zelfs weer wat gaat praten. Een welkome en waardevolle aanvulling op de activiteiten die we voor onze bewoners organiseren.

Ria Spoel
Activiteitenbegeleidster Lauren woonzorgcentrum De Oudelandse Hof
Berkel en Rodenrijs

Niet alleen de bewoners zijn blij met ons bezoek maar ook de honden hebben het naar hun zin.

“Ik ga samen met mijn hondje Binky met veel plezier op bezoek in de verschillende woonzorgcentra. We zijn dan altijd met een klein groepje zodat de honden elkaar ook goed hebben leren kennen. Zo zijn niet alleen de bewoners blij met ons bezoek maar hebben de honden het ook naar hun zin”

Jetty Borgers, Berkel en Rodenrijs.

Menu