Vrijwilligers voor de aaiprojecten

  • Vindt u het leuk om met ouderen of gehandicapten om te gaan?
  • Lijkt het u leuk om met een groep enthousiaste vrijwilligers iets voor ouderen te betekenen?
  • Bent u in staat om op vaste tijden (meestal 2 keer per maand) een ochtend of middag vrij te maken om met uw huisdier op bezoek te gaan in een woonzorgcentrum binnen Lansingerland, Pijnacker en Nootdorp ?
  • Is uw huisdier opgevoed en sociaal?
  • Is uw huisdier verzorgd en zonder ongedierte?
  • Beleeft uw huisdier er plezier aan om door andere mensen geaaid te worden?

Geef u dan op als vrijwilliger voor het aai/knuffelproject. U en uw huisdier zullen er zeker plezier aan beleven!

Als u zich als vrijwilliger aanmeldt bij DIVOO zal er een afspraak gemaakt worden om bij u op bezoek komen. Er wordt vooral gekeken of het dier geschikt is om mee te doen met de knuffeluurtjes. De meeste dieren die aan het aaiproject deelnemen zijn honden. De organisatie probeert zoveel mogelijk om een leuke mengeling van grote en kleine honden samen te stellen.
In overleg met u als nieuwe vrijwilliger wordt een vaste dag en het te bezoeken woonzorgcentrum afgesproken. Bij het eerste bezoek in het woonzorgcentrum zal er een contactpersoon aanwezig zijn om u te ondersteunen.
Stichting DIVOO biedt de (nieuwe) vrijwilligers geregeld de gelegenheid om een trainingsbijeenkomst te volgen. Het is belangrijk om met deze kwetsbare groep mensen te leren omgaan.
De vrijwilligers werken tijdens het bezoekuurtje samen met personeel en activiteitenbegeleidsters van het betreffende woonzorgcentrum. Er wordt met hen overlegd welke bewoners de knuffeluurtjes zullen bijwonen.

De vrijwilligers krijgen geen vergoeding voor hun activiteiten.

Enthousiast geworden?

Mail naar: info@divoo.nl

Menu